Acasă Politic Florin Roman: PSD mistifică istoria

Florin Roman: PSD mistifică istoria

DISTRIBUIȚI

147393 – 31082017 –Potrivit vicepreședintelio Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, Florin Roman, conducerea Ministerului Culturii și Identității Naționale dă dovadă de incompetență fiind depășită de importanța atribuțiilor pe care ar trebui să le îndeplinească, printre care și aceea de a veghea la respectarea Constituției României, de a nu face compromisuri în ceea ce privește protejarea identității naționale.

„În ciuda repetatelor solicitări pe care le-am făcut,  Romașcanu refuză și acum, în pragul deschiderii Anului Centenarului, să prezinte detalii referitoare la proiectele privind această aniversare, iar mai nou, prin modul în care a gestionat problematica alegerii logo-ului care va reprezenta Marea Unire, demonstrează că nu dă doi bani pe prevederile constituționale și pe importanța marcării așa cum se cuvine a actului istoric de la 1 Decembrie 1918”, a transmis acesta printr-un comunicat de presă.

De asemenea, conform art. 12 din Constituția României, alineatul (1), ”Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”, iar constituția din 1866 a României prevedea la fel prin articolul 124: „colorile Principatelor-Unite urmează a fi Albastru, Galben și Roșu”, iar ordinea și dispoziția culorilor au fost stabilite de către Adunarea Deputaților în ședința din 26 martie 1867. Cu toate acestea, deputatul a afirmat că Ministerul Culturii a considerat de cuviință ca identitatea vizuală a Centenarului Marii Uniri să se facă printr-un logo care prezintă inversat culorile drapelului național.

“Explicațiile ministrului culturii și trimiterile sale la o Constituție de dinainte de făurirea statului român modern reprezintă o aberație și o mistificare a istoriei României. Constituția prevede «albastru, galben, roşu», iar orice altă interpretare este neconstituțională! PSD și ministrul Romașcanu trebuie să înțeleagă că nu putem să ne jucăm cu simbolurile naționale! Nu știu dacă domnul Lucian Romașcanu înțelege gravitatea politicilor sale cu efecte negative asupra definirii identității naționale. Nu mai trebuie să privim în altă direcție și să asistăm pasivi la astfel de gesturi! Consider că se impune demisia domnului Romașcanu din funcția de ministru, astfel încât să creăm premisele organizării adecvate a manifestărilor dedicate Anului Centenarului”, a conchis deputatul Florin Roman.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.