Acasă Externe Franța : Incendii și caniculă în zona de sud-est 

Franța : Incendii și caniculă în zona de sud-est 

DISTRIBUIȚI

 146995 – 03082017-  Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franța că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în perioada  3 – 6 august 2017, sud-estul țării (Departamentele Corsica de Sud, Var, Alpes-Maritimes, Vaucluse, respectiv  Bouches-du-Rhone), se confruntă cu valuri de caniculă și pericolul de incendii de pădure și de vegetație uscată.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă, iar cei afectați de situația din atenționare, pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris 00 33 (0) 1 47 05 29 66 sau 00 33 (0) 1 47 05 27 55, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor români din străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al Consulatului General al României la Marsilia: 00 33 (0) 6 10 02 71 64.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet www.mae.ro, http://paris.mae.ro, http://marsilia.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ”Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în ”App Store”și ”Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.