Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Locuitorii din Ilfov cauta de peste doua ori mai multe informatii...

Ilfov: Locuitorii din Ilfov cauta de peste doua ori mai multe informatii despre stres decat anul trecut

DISTRIBUIȚI

hair loss cure99,7% dintre angajatii din Romania sunt stresati  -147369 – 30082017 – 

In 11 luni, numarul cautarilor pe Google referitoare la stres efectuate de locuitorii din Ilfov a crescut de peste doua ori, arata o cercetare realizata de Dynamic HR, o companie cu activitati in domeniul resurselor umane. Datele surprinzatoare colectate cu ajutorul motorului de cautare Google i-au determinat pe reprezentantii companiei sa vada in ce masura nivelul de trai al locuitorilor din Ilfov a influentat in vreun fel cresterea exploziva a numarului cautarilor referitoare la stres. Compania a pornit analiza de la premisa ca angajatii care castiga mai putin si au joburi mai nesigure sunt mai stresati fata de cei cu salarii mari si locuri de munca stabile.

Demersul s-a bazat pe mai multe date: castigul salarial mediu net lunar (conform Institutului National de Statistica), rata somajului (potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca) si numarul cautarilor inregistrate de Google pentru circa 20 de cuvinte cheie relevante referitoare la stres.

Astfel, castigul salarial mediu net al locuitorilor din Ilfov a crescut cu 6% in cele 11 luni analizate, de la 2.362 lei in iulie 2016, la 2.505 lei, in mai 2017. In paralel cu avansul castigurilor, a reiesit ca rata somajului din judetul Ilfov a inregistrat o scadere, de la 1,04% in iulie 2016, la 0,95%, in mai 2017.

Pe de alta parte, datele Google arata ca, in iulie 2016, locuitorii din Ilfov au efectuat 210 cautari referitoare la stres, iar in mai 2017 s-au inregistrat 450 de cautari. La nivel national, Google a inregistrat, in mai 2017, peste 25.000 de cautari referitoare la stres. Mai mult, in intervalul iulie 2016 – mai 2017, romanii din toata tara au facut aproape 170.000 de cautari referitoare la stres.

”Noua noastra cercetare, care a incercat, practic, sa continue studiul Stres National, efectuat in prima jumatate din 2017, a evidentiat ca nu exista nicio legatura directa intre stres si evolutia salariilor romanilor, dinamica somajului si volumul de cautari pe Google referitoare la stres. Desi studiul Stres National a scos in evidenta ca 99,7% dintre angajatii din Romania sunt stresati, este evident, conform ultimelor date, ca nu suntem mai mai mult sau putin stresati daca avem un loc de munca stabil si un salariu cu mult peste medie. Se pare ca manifestarile fizice, emotionale si sociale conteaza mai mult cand vine vorba de factorii care ne perturba starea de echilibru. Vom continua sa analizam efectele stresului asupra vietilor romanilor, din diverse perspective, avand in vedere misiunea noastra de a incuraja oamenii sa descopere un echilibru intre viata personala si cea profesionala”, declara Simona Nicolaescu, business owner Dynamic HR.

Cercetarea realizata de Dynamic HR a luat in considerare cele mai recente date publicate de Institutul National de Statistica si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.