Acasă Anchete Justitie Maramureș: Medic și asistentă medicală arestați la domiciliu

Maramureș: Medic și asistentă medicală arestați la domiciliu

DISTRIBUIȚI

147120 – 10082017-  În zilele de 8 și 9 august, ofițerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) Maramureş, împreună cu lucrători ai S.J.A. Cluj, Satu Mare, Bistrița Năsăud și Sălaj, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat șapte percheziţii domiciliare: două la Cabinetele de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă, situate în Baia Mare și Sighetu Marmației, județul Maramureș, și cinci la spațiile de locuit ale persoanelor suspecte.

În dosarul penal se efectuează acte de urmărire penală vizând săvârșirea de către un medic primar expert al asigurărilor sociale și o asistentă medicală, membri ai unei comisii de expertizare a capacității de muncă, a infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și fals intelectual. La 9 august, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cele două persoane.

În fapt, în zilele de 1 și 3 august 2017, în prezența asistentei, medical a primit de la mai multe persoane diferite sume de bani în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuțiile de serviciu ale acestuia (58 de acte materiale). De asemenea, s-a stabilit faptul că, în perioada 18 – 20 iulie 2017 și în zilele de 1 și 3 august, asistenta a primit de la mai multe persoane diferite sume de bani și alte foloase în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuțiile de serviciu ale acesteia (113 acte materiale). Cu ocazia activităților de percheziție, au fost găsite și ridicate bunuri care sunt în legătură cu comiterea infracțiunilor pentru care s-a început urmărirea penală, respectiv sume de bani (aproximativ 24.000 lei, 2.200 euro, 100 lire sterline), registre de evidență medicală, alte înscrisuri relevante pentru cauză, telefoane mobile și alte bunuri. La 8 august, cei doi au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați Tribunalului Maramureș cu propuneri de arestare preventivă, instanța dispunând măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.