Acasă Cultura/Media Memorandum cu Muzeul Național de Istorie al Republicii Belarus

Memorandum cu Muzeul Național de Istorie al Republicii Belarus

DISTRIBUIȚI

 – 147371 – 30082017 – Luni, 4 septembrie, la sediul Muzeului Național de Istorie a României , se va desfășura un eveniment important- semnarea Memorandum-ului de cooperare între Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național de Istorie al Republicii Belarus.

În cadrul evenimentului, va avea loc, de asemenea, vernisajul expozițiilor: „Belarus și belarușii” și „Belarusul modern”, organizate de către Muzeul Național de Istorie al Republicii Belarus la Muzeul Național de Istorie a României.

Muzeul Național de Istorie a României a pus bazele, la începutul acestui an, relațiilor de colaborare culturală cu Ambasada Republicii Belarus în România.

În urma discuțiilor purtate de către dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al Muzeului Național de Istorie a României, cu Ambasador Andrei M. Grinkevich, au fost inițiate contacte cu conducerea Muzeului Național de Istorie al Republicii Belarus, stabilindu-se proiecte concrete de cooperare muzeală, rezultând astfel, semnarea Memorandumului de Cooperare în domeniul activităților muzeale și de patrimoniu, precum și deschiderea celor două expoziții mai sus menționate.

La eveniment vor participa înalți oficiali din Republica Belarus și din România, precum Vasil Cernik, Ministru adjunct al Culturii din Republica Belarus, Aleh Ryzhkou, Director al Muzeului Național de Istorie al Republicii Belarus, Andrei Grinkevich, Ambasador al Republicii Belarus în România,  Lucian Romașcanu, Ministru al Culturii și Identității Naționale din România, Alexandru Oprean, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale din România,  Mirela Carmen Grecu, Director al Direcției Diplomație Publică, Culturală și Științifică din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.