Acasă Anchete Justitie Tudorel Toader: Proiectul de modificare a legilor Justitiei va fi anuntat pe...

Tudorel Toader: Proiectul de modificare a legilor Justitiei va fi anuntat pe 23 august. Sunt schimbari de fond

DISTRIBUIȚI

146981 – 02082017-  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris marţi, pe Facebook, în legătură cu hotărârea pilot a CEDO ce vizează condiţiile din penitenciare, că proiectul de lege privind modificarea Legilor justiţiei va fi prezentat public pe data de 23 august, fiind propuse modificări de fond, şi nu de formă. El a mai spus că intenţionează să facă posibile modificări la proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, precizează News.ro.

CEDO – Hotărârea pilot referitoare la condiţiile din penitenciare. Foaia de parcurs, va fi discutată cu liderii sindicatelor din ANP, la sediul Ministerului Justiţiei, pe data de 8 august 2017, începând cu orele 10.00. Avem în vedere următoarele: stadiul construcţiei a două noi penitenciare; modernizarea / extinderea penitenciarelor existente; posibilitatea transformării unor foste unităţi militare, în unităţi penitenciare”, a precizat Tudorel Toader.

În plan legislativ, ministrul Justiţiei a susţinut că intenţionează să facă posibile modificări ale proiectului de lege referitor la graţierea unor pedepse.

„Pe plan legislativ, avem în vedere următoarele: finalizarea şi adoptarea Statutului funcţionarilor din penitenciare; punerea în aplicare a Legii referitoare la recursul compensatoriu; posibile modificări ale proiectului de lege referitor la graţierea unor pedepse; posibilitatea consacrării legislative a măsurii supravegherii electronice”, a completat el.

Referitor la Legile justiţiei, ministrul a spus că „proiectul de lege privind modificarea Legilor justiţiei, va fi prezentat public, pe data de 23 august 2017, la sediul Ministerului Justiţiei, începând cu orele 11.00!”.

„Sunt propuse modificări de fond şi nu de formă!”, a conchis Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a mers în iulie la Bruxelles pentru a discuta cu vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, despre legile privind Justiţia. El a afirmat că pachetul va fi adoptat de Guvern pe 1 septembrie, urmând a fi transmis Parlamentului. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.