Acasă Economie Uite euro nu e euro

Uite euro nu e euro

DISTRIBUIȚI

147327 – 28082017 –  România ar putea adera la zona euro în 2022, pe măsură ce veniturile celor mai săraci cetăţeni vor creşte, a declarat Teodor Melescanu citat de Reuters. ”Deja îndeplinim toate cerinţele formale, ne-am putea alătura chiar mâine uniunii monetare. Dar ne temem că ar avea un efect negativ asupra celor mai săraci, mai ales asupra pensionarilor”, a spus Meleşcanu pentru cotidianul Polish Rzeczpospolita. ”Cred că vom adopta moneda euro peste 5 ani, în 2022”, a spus Meleşcanu.

Cu doar o zi mai devreme, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene, Angela Filote, a declarat că România nu a finalizat reformele structurale la care s-a angajat, considerate extrem de importante, şi nu poate vorbi de aderarea la zona euro înaintea finalizării acestora.

Întrebată când vom adera la moneda euro, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene, Angela Filote, a răspuns că nu există în tratatul de aderare o dată limită, iar România va face acest pas când va fi pregătită. De asemenea, oficialul European a atenționat că reformele structural nu au fost finalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.