Acasă Politic Vanghelie – nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase

Vanghelie – nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase

DISTRIBUIȚI

Fostul primar râde de judecători 147330 – 28082017 –  Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie, actualmente consilier local, cere în instanță revocarea controlului judiciar pe care îl are în dosarul în care este judecat pentru luare de mită, susținând că trebuie să meargă la tratament în străinătate, deoarece suferă de ”tuse” ca urmare a unui ”reflux alimentar”.

”Am de 15 ani probleme de sănătate. Vedeți tusea asta? Este pe fond de stres, un reflux alimentar. Am fost la mai mulți specialiști din Italia. Înțeleg că lucrurile au evoluat. (…) După ce te duci un pic la arest, îți dai seama că de fapt libertatea și sănătatea sunt cele mai importante. Poate greutățile în viață ne aduc cu picioarele pe pământ. Oriunde aș merge să mă tratez, chiar și în România, dar știu lucrurile din România. Ne ducem și noi acum ușor către Italia sau Norvegia”, le-a spus Vanghelie jurnaliștilor, înainte de a intra în sala de judecată la Curtea de Apel București.

Vanghelie a spus ironic că el este ”un mare pericol public”, motiv pentru care a trebuit să stea în arest preventiv. ”Ei încă demonstrează că sunt statul. Știți, eu sunt un mare pericol public. Vă rog să stați la depărtare de mine că o să aveți o mare problemă. De doi ani de zile sunt un mare pericol public. A trebuit să fac arest și, dintr-o dată, noi românii am devenit un pericol public”, a declarat Vanghelie.

Procesul în care fostul primar cere ridicarea controlului judiciar s-a amânat însă, deoarece avocatul lui Vanghelie este în concediu, termenul următor fiin 1 septembrie.

Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani, amintește Agerpres. În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru, toți sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un comision de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.