Acasă Social Educatie Ana Birchall, despre importanţa educaţiei

Ana Birchall, despre importanţa educaţiei

DISTRIBUIȚI

147593 – 13092017 –  ”Niciun proiect de țară nu poate face abstracție de domeniul educației, deoarece împlinirea speranțelor de mai bine pentru viitor depinde în cea mai mare măsură de pregătirea, dedicarea și de virtuțile pe care le transmitem generațiilor următoare. Dacă vrem să ne formăm o idee despre cum va arăta țara noastră peste 20 de ani, trebuie să privim cu atenție la modul în care funcționează astăzi sistemul de învățământ”, a arătat deputatul PSD, Ana Birchall, în declarația politică de săptămâna aceasta.

“Capitalul uman este cea mai de preț avuție a unei națiuni”, a afirmat Ana Birchall, subliniind nevoia de a oferi copiilor o educație solidă, pe care aceștia să își construiască un viitor mai bun, cu locuri de muncă decente în țara lor. Deputatul social-democrat a susținut că elevii merită să aibă parte de cele mai bune condiții de studiu pentru o educație riguroasă și temeinică, însă la fel de importantă este și asigurarea stabilității, predictibilității și coerenței pe termen mediu și lung. “Dacă ne dorim ca acest domeniu vital oricărei națiuni să cunoască progrese semnificative, este nevoie de unitate de viziune și de decizie în tot ceea ce privește educația copiilor noștri”, a precizat Ana Birchall.

Deputatul a mai arătat că a susținut și promovat necesitatea de a pune măsurile care țin de sistemul de învățământ deasupra jocului politic și a luptei dintre partide: “În 2005, am inițiat Pactul Național pentru Educație și m-am luptat ca educația să iasă din zona disputelor de orgoliu și să devină cu adevărat o prioritate pentru noi, tocmai pentru că este un domeniu de siguranța națională”.

Ana Birchall a evidențiat rolul esențial al învățătorilor și profesorilor, “primele călăuze ale elevilor pe drumul cunoașterii”. “Munca dascălilor are o însemnătate deosebită pentru dezvoltarea individuală a copiilor. De aceea, sprijinirea lor este foarte importantă pentru a putea crește standardele sistemului de educație. Investiția în învățători și profesori este o investiție în educația copiilor noștri, iar educația este cea mai bună zestre pe care putem să o lăsăm generațiilor care urmează”, a susținut deputatul PSD Ana Birchall în declarația politică.

“În acest început de an școlar, vreau să le transmitem celor care intră pentru prima dată într-o sală de clasă și tuturor elevilor care își reiau studiile, că suntem alături de ei, că suntem mândri de reușitele lor și ne străduim să le facem drumul unul cât mai ușor”, a arătat, în încheiere, deputatul Ana Birchall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.