Acasă Sud-Est Constanta Călăuze în arest preventiv pentru 30 de zile

Călăuze în arest preventiv pentru 30 de zile

DISTRIBUIȚI

 147696 – 19092017 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă continuă cercetările în cazul a trei cetățeni – un turc, un irakian și un Iranian – care au transportat pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, 154 de imigranți (56 de copii și 98 adulți) din Iran și Irak.

Cele 3 călăuze sunt cercetate pentru trafic de migranţi, trecere frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă. În baza probelor înaintate, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.

Reamintim că marți, 12 septembrie, ambarcaţiunea „RUYA 1”, plecată dintr-un port situat pe coastele Turciei, condusă de un iranian împreună cu cetățean turc și un irakian, a fost interceptată de Garda de Coastă și escortată în Portul Midia, unde imigranții au fost evaluați medical și triați. Poliţiştii de frontieră au continuat cercetările în cazul ambarcaţiunii suspecte, iar grupul de migranţi a fost preluat de Inspectoratul General pentru Imigrări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.