Acasă Externe Condiţii meteorologice severe pentru statul Florida

Condiţii meteorologice severe pentru statul Florida

DISTRIBUIȚI

147564 – 11092017 – MAE a emis o atenţionare de călătorie, prin care atenţionează că peste un milion şi jumătate de persoane au rămas fără curent electric în statul Florida, iar numărul acestora este aşteptat să crească în următoarele ore. Nici comunicaţiile nu vor fi ocolite, deja constatându-se întreruperi în furnizarea serviciilor telefonice. Pe lângă pericolele generate direct de forţa uraganului, au fost lansate şi câteva avertizări de tornade în zona Fort Lauderdale.

Totodată, autorităţile americane repetă insistent pe canale media că nu vor putea oferi ajutor în timpul trecerii uraganului, echipele de prim-ajutor intervenind numai după ce condiţiile meteorologice vor permite acest lucru. Solicitarea echipelor de intervenţie se va face numai la numărul unic de urgenţă 991, apelabil de pe orice telefon.

La nivelul  misiunii diplomatice şi al oficiilor consulare de carieră şi onorifice de pe teritoriul SUA, au fost luate măsuri pentru preluarea apelurilor de la cetăţenii români sau familiile lor, urmând ca soluţionarea acestora să se realizeze cu sprijinul autorităţilor americane, care intervin la faţa locului. În mod particular, consulul onorific la Fort Meyers, aflat în centrul evenimentelor, este în permanentă legătură cu autorităţile locale, el însuşi aflându-se într-un adăpost, aşa cum s-a solicitat în mod repetat de către autorităţile americane.

MAE reaminteşte că în cazul declanşării alarmei locale (prin posturi locale de radio sau telefoane mobile), este obligatorie adăpostirea de urgenţă în adăposturile amenajate sau locuri înalte şi rezistente la vânt.

Solicitările de asistență consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA, secţia consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum și la telefonul de urgență al Secţiei Consulare a misiunii diplomatice a României la Washington: +12024208350. La nivelul misiunii a fost activat planul de criză, iar personalul misiunii urmăreşte îndeaproape evenimentele, oferind informaţiile necesare şi păstrând contactul cu autorităţile americane competente, atât pe durata manifestărilor de vreme extremă a uraganului Irma, dar şi în perioada următoare, de înlăturare a efectelor cauzate.

De asemenea, evoluţia uraganului Irma poate fi urmărită pe site-urile autorităţilor americane http://www.nhc.noaa.gov (Centrul de Urmărire al Uraganelor) şi https://www.accuweather.com (Centrul de Meteorologie).

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://washington.mae.ro şi www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.