Acasă Social Aparare Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară, la Belgrad

Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară, la Belgrad

DISTRIBUIȚI
foto:scmuc.ro
foto:scmuc.ro

147820 – 26092017 – Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară (BMMC), manifestare științifică aflată la cea de-a XXII-a ediție, are loc, în perioada 25 – 28 septembrie, la Belgrad, în Serbia. Reprezentanții țării noastre vor susține 60 de lucrări științifice acoperind tematici aparținând specialităților medicale, dar și domeniului medico-militar privind transplantul de organe și celule stem, terapiilor inovatoare ale plăgilor acute și cronice, precum și medicinei militare în misiunile de menținere a păcii. De asemenea, și în acest an, studenți la medicină militară vor susține lucrări științifice în cadrul secțiunii dedicate tinerilor.

La întâlnirea șefilor Serviciilor medicale militare, principala temă de discuții o constituie viitorul program de reciprocitate privind schimbul de specialiști din țările membre ale BMMC.

Bazele BMMC au fost puse în anul 1995, când România, Grecia și Turcia au simțit atât nevoia deschiderii unor canale de dialog în domeniul medico-militar, cât și constituirea unor echipe flexibile, multidisciplinare, care să dețină capabilitățile necesare atât asigurării suportului de specialitate pentru intervențiile în situații de urgență/criză, cât și managementul consecințelor unor astfel de situații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.