Acasă Politic Deputatul Roman atenţionează

Deputatul Roman atenţionează

DISTRIBUIȚI

 147515 – 07092017 –Marți, 5 septembrie 2017, în cadrul ședinței Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, a Camerei Deputaților, majoritatea PSD-ALDE-UDMR-Minorități a dat aviz favorabil unor modificări controversate la Legea administrației publice locale, prin care se reduce ponderea de la 15% la 10% pentru localitățile în care să se folosească limba oficială maghiară, steaguri secuiești sau inscripții bilingve.Deputatul Florin Roman atrage atenția că aceste noi reglementări continuă să fie o bombă amorsată în Parlament și că trocul dintre PSD și UDMR este să treacă această lege până la 1 decembrie, înainte de intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri.

Pentru menținerea puterii, liderii PSD sunt dispuși la orice compromis! De aceea, îi solicităm  lui Liviu Dragnea să oprească negocierile cu UDMR pe această temă! Totodată, solicităm PSD să respingă prin vot, în comisii și în plen, aceste concesii neconstituționale făcute UDMR în schimbul obținerii sprijinului parlamentar. Este rușinos ca, acum, în pragul aniversărilor dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire,  liderii PSD să cadă de acord cu UDMR ca în localitățile în care sunt minorități în proporție de 10% să poată fi utilizată limba maternă în instituțiile oficiale. Este rușinos, de asemenea, să se prevadă ca în consiliile locale sau judeţene în care consilierii aparţinând unei minorităţi naţionale reprezintă cel puţin 10% din numărul total, la şedinţele de consiliu aceștia să poată folosi şi limba maternă, caz în care se va asigura, prin grija primarului și a președintelui consiliului județean, traducerea în limba română”, transmite acesta printr-un comunicat de presă.

Legea mai cuprinde și alte modificări anti-naționale,  precizează Florin Roman . Una dintre ele se referă la unitățile administrativ-teritoriale în care minoritarii au o pondere de peste 10% și prevede că autoritățile administrației publice locale „pot adopta și folosi, alături de însemnele oficiale ale României și ale unității administrativ-teritoriale respective și alte însemne, simboluri care să exprime identitatea etnică, istorică, culturală și economică a cetățenilor aparținând minorității naționale”. O altă modificare prevede că autoritățile publice locale și entitățile din subordinea lor „au dreptul de a inscripționa clădirile și anexele clădirilor aflate în administrare (…) în limba minorității naționale în cauză, conform tradiției locului și a specificului limbii minoritare”.

PNL cere PSD și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să nu amaneteze viitorul României în schimbul voturilor UDMR și să voteze împotriva acestor modificări revizioniste ale UDMR aduse Legii administrației publice locale! Domnilor din PSD, trebuie să vă gandiți cum vom mai putea sărbători Centenarul Marii Uniri fără o parte din Ardeal ?!”, conchide deputatul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.