Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor acuză

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor acuză

DISTRIBUIȚI

Gigi Becali, încă favorizat de șefii penitenciarelor?

Șeful penitenciarelor, legături de famiglie cu unul dintre făptașii favorizării deținuțillor-vip – 147772 – 22092017 – 

Având în vedere că refuză un dialog instituțional pe această temă, sindicalișii din ANM îl somează public pe Marian Dobrică, director general împuternicit al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), să  comunice denumirea Parchetului la care a făcut sesizarea împotriva lui George Becali pentru infracțiuni de ultraj și șantaj. Dacă într-adevăr a făcut această sesizare și nu a mințit.

”Am incercat deja să abordăm subiectul cu ocazia unor întâlniri directe, în speranța că vom lămuri răspunsurile anonime formulate în scris de către ANP la sesizarea noastră referitoare la afirmațiile lui George Becali prin care acesta recunoștea că a amenințat un director de penitenciar pentru a-l determina să-i acorde învoiri vărului domniei sale. Verbal, domnul director general ne-a comunicat că sesizarea către un Parchet, care se dorește a fi anonim, a fost transmisă în dimineața zilei de 28 august, adăugând că din motive de interes mediatic nu poate da mai multe detalii, nici măcar sindicatului care a făcut sesizarea. La cea mai recentă întâlnire chiar a fugit, nu este o figura de stil, din propiul birou pentru a nu da un răspuns. În lipsa unor informații oficiale, bănuim că la mijloc este un alt văr. De această dată al directorului general. Domnul Petrică Bănuță, director adjunct pentru siguranța deținerii și regim penitenciar la Penitenciarul Poarta Albă, este unul dintre cei identificați ca fiind vinovați de favorizarea unor deținuți-vip, printre care și același George Becali. Acest Petrică Bănuță, promovat în condiții dubioase deși era sancționat pentrun alte fapte, beneficiază în prezent de o majorare salarială de 50% acordată direct de către directorul general – văr Marian Dobrică, în pofida opoziției organizațiilor sindicale care i-au atras atenția că acesta este indicat ca făptuitor al unor infracțiuni în legătură cu favorizarea unor deținuți – vip și al unor abuzuri împotriva personalului. Ministrul Justiției a fost informat în legătură cu aceste situații. Însă, dincolo de clarificări conceptuale (am convenit că cea mai potrivită încadrare ar fi abuzul în serviciu), măsurile concrete întârzie să apară. Conducerea operativă a Penitenciarului Poarta Albă este încă în funcție, iar actualul director general împuternicit se pregătește să fie definitivat”.

Reamintim că, pe baza concluziilor Raportului Corpului de Control al Ministrului Justitiei nr. 8180/66/P/2016, este dispusă sesizarea Directției Naționale Anticorupție pentru detinuții implicați pentru fals in declaratii si, pentru membrii Comisiei pentru liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Poarta Alba, pentru fals intelectual și favorizare a infractorului. Din păcate, totul a fost facut uitat, sub diverse pretexte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.