Acasă Social Educatie Felicitări de la Tudose

Felicitări de la Tudose

DISTRIBUIȚI

  147651 – 15092017 –  Premierul Mihai Tudose a participat astăzi la ceremonia de încheiere a Programului InternshipGovRo ediția 2017 împreună cu cei 100 de studenți și absolvenți care au făcut stagiu de practică în Guvern timp de două luni.  ”Încă o dată vă mulțumesc pentru implicare și pentru proiectele realizate. Am aprobat în Guvern, în ședința de miercuri, proiectul Legii Internship. Sper ca alături de promoția de anul viitor să fiți cât mai mulți dintre voi”, a afirmat prim-ministrul.  Premierul i-a felicitat pe interni pentru proiectele realizate și le-a propus să rămână în Guvern pentru a participa la implementarea lor. La eveniment au mai participat miniștrii Liviu Pop, Lucian Georgescu, Gabriel Petrea.

Între proiectele realizate sunt menţionate:

Ghidul informativ “Guvernul României” este realizat de cinci dintre tinerii participanți la cea de-a V-a ediție a programului oficial de Internship al Guvernului României, interni ai direcțiilor de comunicare și relații cu presa, IT și administrativ din cadrul Guvernului. Broșura își propune să prezinte într-un limbaj accesibil tuturor rolul și modul de funcționare al instituțiilor din cadrul administrației publice centrale. În susținerea ghidului, va fi lansată, în zilele următoare, platforma online info.gov.ro și va fi demarată  o campanie de promovare pe rețelele de social media, un demers care are scopul să facă mai accesibile cetățenilor mecanismele de funcționare a aparatului guvernamental.

Ghidul ”Guvernul României” cuprinde o perspectivă istorică asupra democrației din România, apoi face trecerea de la fundamentele teoriei politice a democrației către descrierea procedurii de inițiere și redactare a actelor normative. Totodată, sintetizează rolul și funcția tuturor ministerelor din cadrul Guvernului României, utilizând un limbaj accesibil pentru toți cetățenii.

Sistem de semnalizare a avizelor în timp real(aviz.gov.ro) este o aplicație web internă, care semnalizează, în timp real, avizele pe care le au proiectele de acte normative elaborate de ministere și care urmează să fie introduse spre adoptare în ședința Guvernului. Instituțiile din administrația centrală se pot conecta la această platformă internă și pot avea disponibile atât proiectele de acte normative supuse avizării, cât și variantele lor propuse inițial. Pentru a gestiona într-un mod eficient fluxul de date, aplicația folosește doar titlul proiectului de act normativ. Interfața este una simplă și ușor de folosit, deoarece nu sunt necesare semnături electronice sau încărcări de documente. Acest sistem reprezintă o evidență în timp real a proiectelor de acte normative, o hartă virtuală a legislației în curs de avizare.

Catalogul paginilor de Internet din administrația public este o platforma de centralizare a paginilor web din administratia publica. Prin doar trei etape, această aplicație colectează informații și oferă statistici despre performanțele SEO ale acestor pagini web. Orice instituție publică din administrația publică centrală sau locală se poate înregistra, urmând ca acest cont să fie validat de către un administrator.

După ce instituția a fost validată, pagina web a acestei instituții va fi adăugată și categorizată în acest index. Ca un pas secundar al acestei etape, pagina web va intra într-un program de verificări zilnice pentru statisticile de performanță SEO (search engine optimization). În urma acestor acțiuni automatizate, date de pe prima pagină a fiecărei pagini web instituționale vor fi adăugate în baza de date a modulului de căutare.

Proiectul are scopul să ofere cetățenilor o imagine de ansamblu asupra informațiilor prezentate de către administrația publică în spațiul web, iar organizațiile non-guvernamentale să primească date deschise privind instituțiile înscrise. De asemenea,  instituțiile vor primi feedback pentru performanțele SEO ale acestor pagini.

Tinerii au realizat, împreuna cu coordonatorii programului, și alte proiecte, între care: simularea unei ședințe de Guvern transmisă live pe pagina de Facebook a programului, organizarea unei campanii caritabile de donare de cărți pentru biblioteca Școlii din Săbăreni (Giurgiu), organizarea unor dezbateri despre preluarea de către România a Președinției Consiliului UE.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediția a V-a s-a derulat   în perioada 17 iulie – 18 septembrie 2017 și oferă unui număr de 100 de tineri oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administraţiei publice centrale. Dincolo de activitatea zilnică în cadrul administrației centrale, stagiarii au ocazia să participe la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali ai statului român, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.