Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Firea mai anunță un proiect

Firea mai anunță un proiect

DISTRIBUIȚI

147621 – 14092017 – Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunţat că există un proiect prin care cetăţenii vor avea acces mai uşor la serviciile publice, printre măsuri fiind sistemul automat de plată pentru parcări şi tichete RATB. Implementarea conceptului „Smart City” se află în etapa încheierii unor acorduri.

„Chiar dacă nu am vorbit mult despre acest proiect, am lucrat intens pentru a putea fi în măsură să vă anunţăm detalii în scurt timp. Mă refer la etapele premergătoare pentru încheierea unor acorduri esenţiale astfel încât Bucureşti să devină un oraş smart. Vorbesc despre conceptul „Smart City”. E momentul ca şi despre Bucureşti să se vorbească ca despre un oraş smart. (…) Fie că e vorba de o problemă care e extrem de dificilă – a traficului infernal -soluţiile smart pentru managementul traficului vor fi incluse în acest concept”, a declarat Gabriela Firea, potrivit ZF.

Primarul Capitalei susţine că vor fi soluţii smart pentru pază şi supraveghere în unităţile şcolare, dar şi în spitale.

„E momentul ca în Bucureşti să punem punct acestui sistem învechit de a taxa parcarea cu un bon, nu ştim dacă este fiscalizat. Ne plângem că nu avem parcari. Dacă am folosi soluţii smart, am avea ceea ce ne dorim. Hotărârea a fost luată în Consiliul general, suntem în procedurile pentru semnarea unui contract, astfel încât în cazul tuturor parcărilor să existe un sistem automat de plată informatizat”, a mai spus primarul.

Schimbări sunt anunţate şi în ceea ce priveşte achiziţia tichetelor pentru transportul în comun, urmând ca automatele să înlocuiască chioşcurile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.