Acasă Economie FSDI, activ de la 1 ianuarie 2018

FSDI, activ de la 1 ianuarie 2018

DISTRIBUIȚI

 147513 – 07092017 –Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi activ de la 1 ianuarie 2018 şi va reprezenta un bun mecanism pentru politicile guvernamentale, potrivit declaraţiei de joi a ministrului Economiei, Mihai Fifor, informează Agerpres.Fondul suveran va fi activ începând cu 1 ianuarie 2018 şi va fi un bun mecanism pentru politicile Guvernului. Nu va fi o întârziere (privind viitoarele IPO-uri – n. r.). (…) Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care Guvernul vrea să le îndeplinească, adică Fondul Suveran. Acum aşteptăm aprobarea Eurostat şi, în momentul în care o vom avea, vom aproba legea în Guvern şi apoi o aducem la Parlament. Poate mulţi dintre voi vor să ştie cum va funcţiona. Încercăm să avem cât mai multe beneficii putem de la companiile profitabile pe care le deţine statul. Încercăm să luăm aceşti bani şi să îi investim în infrastructură. De asemenea, intenţionăm să folosim banii pentru investiţii brownfield sau greenfield„, a spus Fifor.

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va avea 27 de companii profitabile în portofoliu, iar listarea Hidroelectrica va fi decisă de noua entitate, au anunţat, la finele lunii august, reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice (MFP), într-o întâlnire cu presa.

Potrivit reprezentanţilor MFP, FSDI va avea un capital social în numerar de 1,85 miliarde lei, bani proveniţi din Trezorerie, din privatizări.

Capitalul social al FSDI va fi format din aport în natură reprezentat de pachete de acţiuni deţinute de stat la societăţile care se vor afla în portofoliul FSDI, precum şi din aport în numerar. Pachetele de acţiuni se transferă în proprietatea FSDI, iar acesta va putea dispune liber de ele, în calitate de bunuri proprii. În cazul societăţilor în care la data preluării, statul este acţionar integral sau majoritar, FSDI nu va putea înstrăina, sub orice formă aceste acţiuni, dacă acest fapt va duce la pierderea poziţiei de acţionar majoritar a FSDI la societăţile în cauză”, se arată în expunerea de motive a proiectului publicat pe 30 august pe site-ul instituţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.