Acasă Centru Alba Funcționar public condamnat pentru înșelăciune și fals în înscrisuri

Funcționar public condamnat pentru înșelăciune și fals în înscrisuri

DISTRIBUIȚI

 147905 – 29092017 –Un funcționar al Direcției Generale a Finanțelor Publice Alba a fost condamnat la trei ani și opt luni de închisoare pentru angajarea fictivă, temporară, a 74 de persoane cu vârsta de peste 45 de ani, pentru care a primit subvenție din bugetul de stat. În perioada 2011-2013, Constantin Mihai Toader a folosit cinci firme pentru obținerea unor subvenții. Acesta a contrafăcut semnătura angajaților pe contractele de muncă încheiate, pe statele de plată lunare fictive și a consemnat date false în foile colective de prezență în scopul de a induce în eroare AJOFM Alba și subvențiile. Pentru a păstra aparența de legalitate și a beneficia în continuare de acordarea subvențiilor, funcționarul a achitat parțial obligațiile privind asigurările sociale datorate de angajator.

Pentru a evita obligația de a menține raporturile de muncă pentru o perioadă de 2 ani și a nu restitui sumele de bani primite cu titlu de subvenție, Toader i-a determinat pe cei angajați să demisioneze la un an de la angajare, perioadă calculată ca vechime în muncă pentru aceștia.

Ulterior, i-a reangat fictive la alte firme pe care le administra în fapt, iar apoi a dispus încetarea acestor contracte de muncă încheiate pe perioadă determinată, operațiune în urma căreia foștii angajați au îndeplinit condițiile necesare acordării indemnizației de șomaj.

Prejudiciu bugetului de stat reprezentat prin A.J.O.F.M Alba depășește 400.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.