Acasă Externe Japonia face pregătiri

Japonia face pregătiri

DISTRIBUIȚI
foto:digi24.ro
foto:digi24.ro

 147783 – 22092017 – Japonia trebuie să fie pregătită de o posibilă lansare a unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific, a avertizat ministrul japonez al Apărării după cele mai recente amenințări din partea regimului de la Phenian. Ministrul Apărării din Japonia, Itsunori Onodera, a afirmat că regimul lui Kim Jong-un, în cazul unei ținte pacifice, ar putea monta focoasa cu hidrogen pe o rachetă balistică intercontinentală sau cu rază medie de acțiune, relatează The Guardian.

Nu puteam nega posibilitatea ca aceasta (bomba – n.r.) să zboare pe deasupra țării noastre”, a declarat oficialul de la Tokyo. Coreea de Nord poate efectua cel mai puternic test al unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific în una din acțiunile sale posibile de „cel mai înalt nivel” împotriva Statelor Unite, a declarat ministrul de externe de la Phenian, Ri Yong-Ho, citat de agenția Yonhap.

Oficialul nord-coreean a făcut acest comentariu după ce, vineri, liderul țării sale, Kim Jong-Un, a spus că are în vedere cele mai puternice acțiuni de răspuns la amenințarea președintelui american, Donald Trump, că va „distruge total” țara.

„Ar putea fi cea mai puternică detonare a unei bombe H în Pacific”, a mai precizat Ri.

El a făcut această declarație în fața reporterilor, la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, dar a recunoscut că nimeni nu știe ce acțiuni ar putea fi decise, acestea urmând a fi ordonate de liderul Kim Jong-Un.

Coreea de Nord a efectuat cel de-al șaselea și cel mai puternic test nuclear al său pe 3 septembrie, pretinzând că a fost vorba de explozia unei bombe cu hidrogen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.