Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov La Snagov va fi lansat Partidul Neoliberal

La Snagov va fi lansat Partidul Neoliberal

DISTRIBUIȚI
foto:republica.ro

 147406 – 01092017 – 

Cătălin Beciu, fost vicepreședinte al ALDE, anunță că a înființat Partidul Neoliberal. ”Putem să considerăm neoliberalismul ca fiind un liberalism puțin mai stringent sau mai puțin atenuat, mai puțin contaminat cu idei centriste, dacă nu chiar de stânga, pe alocuri. Uitați-vă, că se întâmplă chestia asta chiar pe eșichierul politic românesc: aveți ALDE, de pildă, care a luat foarte multe voturi din stânga, pentru că Tăriceanu era asociat cu momentul în care s-au dublat pensiile (chestiune care nu are foarte mare legătură cu preocupările liberale, cu antreprenoriatul etc). Nu că e rău să se dubleze pensiile, dar vă spun doar că electoratul preocupat de zona pensiilor este de obicei de stânga. Și totuși: o mare parte dintre voturile ALDE au venit și de aici”, a menționat Cătălin Beciu, citat de PsNews.ro.

În Partidul Neoliberal, Beciu spune că a strâns doar liberali practicanți (oameni care au companii, medici, avocați), pentru că e timpul ca cineva să facă și un partid cu adevărat liberal.

O platformă-program va fi anunțată cu ocazia Congresului care va avea loc la 22 septembrie la Snagov.

”Ăsta nu este un partid de lider, ci un partid construit pe schelet antreprenorial, pe principii antreprenoriale. Sunt oameni serioși aici: niște ciudați fără dosare penale, fără datorii la stat, cu companii serioase în spate. Mai sunt foarte multe ciudățenii în partidul ăsta: ne-am întâlnit de foarte multe ori și niciodată n-a venit cineva cu vreo nepoată, verișoară, amantă, în dorința de a-i căuta serviciu. Suntem oameni care discutăm despre lucruri foarte practice și suntem aici pentru a ne ajuta”, a adăugat fostul guvernant.

Noua formațiune are organizații complete în 22 de județe, iar statutul care va fi prezentat cu ocazia Congresului va prevede ca președintele formațiunii să fie ales întâi cu 50% + 1 dintre voturi, apoi cu o treime a acestora pentru următorul mandat. După Congres, Partidul Neoliberal va solicita afilierea la Internaționala Liberală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.