Acasă Anchete Interne Misiuni internaţionale ale poliţiştilor români

Misiuni internaţionale ale poliţiştilor români

DISTRIBUIȚI

 147830 – 26092017 –Timp de un an, 3 polițiști români participă la misiunile internaționale de menținere a păcii din Georgia și Cipru.

Timp de un an, trei polițiștii români participă alături de polițiști din mai multe state la efortul international de întărire și dezvoltare a capacității de intervenție a autorităților locale din Georgia și Cipru. Astfel, doi polițiști iau parte la misiunea UE din Georgia (EUMM), iar un polițist participă la misiunea ONU din Cipru (UNFICYP).

Poliţiştii români au o prezenţă activă şi desfăşoară împreună cu autorităţile locale activităţi de prevenire şi combatere a criminalităţii, acordă sprijin umanitar şi participă la misuni de menţinere a ordinii publice.

Participarea la misiunile internaționale reprezintă rezultatul unui proces riguros de selecție realizat atât în țară, cât și în cadrul misiunii misiunii, constituind în același timp o reconfirmare a profesionalismului polițiștilor români.

În prezent, 37 de polițiști români participă la 10 misiuni internaționale, pe 4 continente, sub egida Uniunii Europene, Organizației Națiunilor Unite și Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

Poliția Română este un contributor de tradiție în cadrul misiunilor internaționale, prima misiune la care au participat polițiști români fiind cea din Kosovo, în 1998.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.