Acasă Externe Agenda Europeana Monica Macovei: 5.000 de incendii omoară oameni în fiecare zi în Europa

Monica Macovei: 5.000 de incendii omoară oameni în fiecare zi în Europa

DISTRIBUIȚI

 147613 – 14092017 –  România a fost marcată de tragedia din Clubul Colectiv, un incendiu în care au murit 64 de persoane și am avut 147 de răniți, și avem. S-a întâmplat în 2015, era la putere guvernul socialist care este și astăzi. Și este responsabil.

În România, și astăzi Normativul de siguranță la incendiu, P118, este vechi de 18 ani și este și acum blocat la Ministerul Dezvoltării, a declarant europarlamentarul Monica Macovei la ședința Parlamentului European, la dezbaterea Protecția împotriva incendiilor în clădiri, desfășurată la Strasbourg

”În Uniune, toxicitatea fumului și produselor de construcție nu este testată. Chiar dacă fumul este cel mai mare ucigaș din incendii. 41% dintre victimele incendiilor sunt omorâte de gaz, fum și emisii toxice. Cerințele existente pentru testarea și etichetarea produselor de construcție pentru cazuri de incendii nu impun indicarea toxicității fumului. Distribuirea urgentă a marilor arși între spitale europene cu secții speciale trebuie să fie reglementată în cadrul mecanismului pentru protecție civilă. Toate acestea trebuie să fie parte dintr-o strategie europeană, pentru că 5.000 de incendii omoară oameni în fiecare zi în Europa”, a precizat Macovei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.