Acasă Anchete Interne Noi operaţiuni de salvare în Marea Egee a MAI 1104

Noi operaţiuni de salvare în Marea Egee a MAI 1104

DISTRIBUIȚI

147695 – 19092017 – Polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „POSEIDON 2017”, au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Egee, 117 persoane, dintre care 56 de copii și 23 femei, care se aflau pe două ambarcațiuni ce riscau să se scufunde.

Săptămâna trecută, echipajul navei MAI 1104, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Comune „POSEIDON 2017”, coordonată de Agenția FRONTEX, a identificat, pe timpul misiunilor specifice de patrulare desfășurate în Marea Egee, o ambarcațiune gonflabilă de mici dimensiuni, cu motor, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către apele teritoriale ale Greciei. După evaluarea situației la fața locului și având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au demarat acțiunile de salvare. La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate în total 70 de persoane, 34 copii, 14 femei și 22 bărbați, care provin din Afganistan, Iran și Pakistan.

De asemenea, pea de-a doua ambarcaţiune se aflau 47 de persoane (22 copii, 9 femei şi 16 bărbaţi). Și de această dată, polițiștii de frontieră au salvat și transbordat la bordul navei persoanele aflate în dificultate, acordându-le asistență și hrană, după care le-au transportat în siguranță în portul din Chios, unde au fost preluate de autoritățile elene.

De la începutul anului, polițiștii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual și în cooperare de echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale U.E., detașate de Agenția Frontex în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune „POSEIDON 2017”, peste  1000 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

Menționăm faptul că Operațiunea ”Poseidon 2017”, la care iau parte polițiștii de frontieră români, este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex, iar responsabilitatea informațiilor din materialul de presă aparține Poliției de Frontieră Române

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.