Acasă Politic Noul partid creștin-democrat finanțat din Franța?

Noul partid creștin-democrat finanțat din Franța?

DISTRIBUIȚI

 147570 – 12092017 – Vizita preşedintelui francez în România şi posibila achiziţie de armament din ”Hexagon” se lasă cu efecte şi în plan politic autohton. În sferele politice de la Bucureşti se vorbeşte deja despre o finanţare franceză secretă a unei mişcări politice din România.

Pe fondul degringoladei din PNL, odată cu prezumtivul eşec al USR (naufragiată într-o zonă „progresistă”), în ”laboratoarele” politicii româneşti s-ar pregăti o alternativă de tip creştin-democrat. Mişcarea vizată ar fi cea lansată recent de Fundaţia Corneliu Coposu.

La 27 august 2017, la Bădăcin, județul Sălaj, în fața Casei Memoriale Iuliu Maniu a avut loc lansarea unui Apel pentru renașterea creștin-democrației românești. ”Apelul se dorește o chemare la dialog și la asumarea responsabilităților pentru moralizarea vieții politice, reechilibrarea scenei politice și necesitatea reafirmării tradiției și valorilor creștin-democrate la nivel public și institutional”, precizează iniţiatorii. Apelul a fost citit de directorul executiv al Fundației Corneliu Coposu, Ion-Andrei Gherasim, iar printre iniţiatori se numără Asociația 21 Decembrie 1989, Dan Grigore, Andrei Dimitriu, Tudor Dunca, Doru Mărieș, Ionuț Matei, Antonie Popescu. Printre primii semnatari ai apelului se regăsesc Flavia Bălescu Coposu, Rodica Coposu, Ana Blandiana, Fundația Ion Ratiu, Paul Lazarescu, Costin Borc, Liviu Hagea, Tudor Calin Zarojanu, Dumitru Zdrenghea.

Oamenii responsabili cu organizarea sunt doi foşti ţărănişti, cu propriile conexiuni în Franţa, iar o alăturare ulterioară a lui Dacian Cioloş, în cazul în care demersul are succes, nu este exclusă. – sursa: Știripesurse.ro

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPSD, peste tot
Articolul următorCu ce se mai ocupă unii primari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.