Acasă Cultura/Media Poezie românească la festivalul european TRANSPOESIE

Poezie românească la festivalul european TRANSPOESIE

DISTRIBUIȚI

147831 – 26092017 –Poeta Andra Rotaru este invitata ICR Bruxelles la cea de a  șaptea ediție a festivalului european TRANSPOESIE, dedicat celebrării Zilei Europene a Limbilor. Andra Rotaru va participa la Seara poetică organizată de EUNIC Bruxelles – Uniunea  europeană a institutelor naționale pentru cultură – în colaborare cu BOZAR, în data de 17 octombrie, alături de poeți din Belgia, Estonia, Franţa şi Spania. Vor fi prezentate, în limba română, textele din seria de poeme “wrong connections”, un manuscris în lucru al Andrei Rotaru, dezvoltat sub influența unor întâlniri cu dansul și coregrafia modernă. Simultan, vor fi proiectate textele în traducerile în engleză de Anca Roncea și Monica Manolachi, în franceză de Laure Hinckel, respectiv în neerlandeză de Jan Willem Bos.

„Acest eveniment este, poate, unul dintre cele mai incitante de până acum, dându-mi posibilitatea să prezint o multitudine de fațete ale identității unui text. Mă bucur că textele beneficiază de traducerile unor traducători și scriitori fără de care munca scriitorilor n-ar fi întreagă”, a declarat  poeta Andra Rotaru.

Festivalul internațional Transpoesie prezintă parcursul liric al unor poeți reprezentativi din 18 țări participante la ediția din acest an, în perioada 26 septembrie – 10 noiembrie 2017.
Proiectul Transpoesie celebrează anual Ziua Europeană a Limbilor (26 septembrie) și invită la descoperirea diversității culturale și a multilingvismului prin poezie. Cu acest prilej, în premieră, deschiderea festivalului va avea loc în aer liber, în Piața Sainte-Catherine din Bruxelles. În prezența poeților slameri din Cehia (Zuzana Fuksova) și Finlanda (Malin Åhman & Melinda Lönneberg), va fi inaugurată instalația interactivă audio Periscopul poetic, unde pot fi ascultate cele 18 poeme în limbile materne şi în traducerile în franceză neerlandeză.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.