Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov ”Recoltă” bogată a IPJ Ilfov după 41 de percheziții

”Recoltă” bogată a IPJ Ilfov după 41 de percheziții

DISTRIBUIȚI

 147600 – 13092017 –   În urma activităților desfășurate ieri, de polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Ilfov, 11 persoane au fost reținute și au fost indisponibilizate, în vederea instituirii sechestrului asigurător, 6 autoturisme și suma de peste 1.100.000 de euro.

Activitățile au constat în efectuarea a 41 de percheziții la domiciliile și sediile unor societăți comerciale din domeniul schimbului valutar, fiind vizate 2 grupări infracționale formate din 22 de persoane, din Ilfov, București și Constanța, bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Reamintim că, în cursul aului 2017, una dintre grupări a efectuat activități de schimb valutar la negru într-un complex comercial din localitatea Dobroești, județul Ilfov, schimbând în valută, leii obținuți din activități de evaziune fiscală, de către administratorii unor societăți comerciale din respectivul complex.

Prin alte persoane implicate, banii astfel obținuți erau transferați membrilor celeilalte grupări din municipiul Constanța, care dețin mai multe case de schimb valutar, unde erau schimbate din nou în valută, scopul final fiind eludarea bugetului de stat.

Perchezițiile au fost efectuate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Constanța, la activitate participând polițiști din cadrul SIC, SICE – IPJ Ilfov și IPJ Constanța.

16 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele în cauză fiind audiate la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, în urma acestora, pe numele a 11 persoane au dispuse mandate de reținere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, o a douăsprezecea persoană este deja încarcerată într-o altă cauză, urmând a fi prezentată și aceasta instanței de judecată cu propuneri legale.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale – IGPR, Biroul de Operațiuni Speciale – DGPMB, Serviciul de Operațiuni Speciale – IPJ Constanța.

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.