Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Rugămintea Gabrielei Firea pentru bucureşteni cu ocazia fenomenelor extreme

Rugămintea Gabrielei Firea pentru bucureşteni cu ocazia fenomenelor extreme

DISTRIBUIȚI

 147731 – 20092017 – Primarul Capitalei Gabriela Firea, în cadrul Comandamentului de Urgenţă, a afirmat că roagă bucureştenii care nu au drumuri foarte urgente de făcut în această seară să rămână acasă după ora 20:00 când vor începe aceste fenomene extreme.

De asemenea, aceasta a spus că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă să ia legătura cu şcolile care au program după amiază pentru a vedea în ce măsură elevii pot ajunge mai devreme acasă.

Inspectoratul a răspuns imediat cererilor primăriei.

”Având în vedere atenţionările făcute de Administraţia Naţională de Meteorologie referitor la posibilele fenomene meteo, respectiv: descărcări electrice, vijelie şi vânt puternic, după ora 18.00, a zilei de 20.09.2017, vă comunicăm următoarele: Unităţile de învăţământ din Municipiul Bucureşti vor lua toate măsurile necesare în vederea asigurării securităţii, a siguranţei elevilor şi a personalului angajat prin modificarea duratei orelor de curs şi a pauzelor, astfel încât cursurile să se termine până la ora 17.00”, a anunțat un comunicat al Inspectoratului Școlar al municipiului București.

„Am solicitat încă de ieri atât poliţiei locale municipale cât şi celei de sectoare să fie în legătură cu primarii de sector pentru ca în Bucureşti să nu existe incidente majore”, a spua Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai declarat că în ceea ce priveşte şantierele din Capitala a adresat rugămintea poliţiei să ia legatură cu diriginţii de şantier pentru a-şi pune în siguranţă utililajele.

„Chiar dacă am fost informaţi că fenomenele meteo nu vor fi la fel de severe ca în vestul ţării cred că trebuie să fim cu toţii pregătiţi pentru a nu avea niciun incident, niciun rănit şi mâine să putem spune că am depăşit aceste ore cu bine”, a precizat primarul Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.