Acasă Anchete Justitie Sebastian Ghiţă, achitat de ÎCCJ

Sebastian Ghiţă, achitat de ÎCCJ

DISTRIBUIȚI
foto:adevarul.ro
foto:adevarul.ro

 147807 – 25092017 – Sebastian Ghiță a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul în care fostul deputat era acuzat că i-ar fi dat fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu o casă în schimbul finanţării echipei Asesoft. O cerere similară fusese formulată şi pentru Bădescu, anunță digi24.

În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu sub acuzaţiile de dare, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în suma de 1.500.000 lei. Pentru alocarea acelei finanţări, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de omul de afaceri, o casă de locuit situată în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat personal doar 124.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.