Acasă Economie UCM Reșița produce pentru Hidroelectrica

UCM Reșița produce pentru Hidroelectrica

DISTRIBUIȚI

 147705 – 19092017 – Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica, a semnat în numele societatii contractul de modernizare a hidroagregatului HA1 Calimanesti. Lucrarea,  adjudecata prin procedura de licitatie deschisa de S.S.H. Hidroserv SA Bucuresti, depășește 23 milioane de lei si va fi finantata exclusiv din fondurile de dezvoltare ale Hidroelectrica. Furnizorul de echipamente desemnat este UCM Resita.

“Modernizarea de la Calimanesti este unul dintre primii pasi dintr-o strategie mult mai ampla de modernizari si retehnologizari pe care noul directorat al Hidroelectrica si i-a propus. Astfel de lucrari au trenat pana acum din diverse cauze externe sau din lipsa de decizie manageriala, dar nu mai pot intarzia daca ne dorim sa transpunem in concret ideea de “securitate energetica” – a declarat  Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Vreau sa precizez ca la preluarea mandatului, acum aproximativ doua luni, gradul de realizare pentru capitolul dezvoltare era de 20.33%, iar pentru cel de retehnologizare, de doar 4,50%, fata de prognozatul din buget. Presam serios pe acceleratie sa recuperam intarzierile pe aceasta zona.”

Modernizarea hidroagregatului de la Calimanesti urmeaza sa fie fie realizata in termen de 12 luni de la semnarea contractului si vizeaza cresterea gradului de automatizare a centralei hidro-energetice concomitent cu cresterea sigurantei in exploatare, cresterea fiabilitatii si, cel mai important, marirea duratei de folosinta a instalatiilor cu inca un ciclu de viata. Realizarea pachetului deosebit de complex de lucrari va permite, intre altele, exploatarea cu comanda de la distanta, achizitia on-line a parametrilor electrici si tehnologici, precum si reducerea la minimum a perioadelor de interventii in afara celor planificate.

Centrala de la Calimanesti are o putere instalata de 39,6 MW si lucreaza cu doua grupuri generatoare, cu turbine de tip Kaplan. Productia medie anuala de energie, conform specificatiilor din proiect, este de 106 GWh. Hidrocentrala este folosita ca centrala de varf, semi-varf, iar in perioada de ape mari, in baza.

Centrala asigura, de asemenea, servicii de sistem de inalta calitate si functioneaza in conformitate cu cerintele de mediu in vigoare.

Demararea actiunilor de modernizare aduce o gura de oxigen atat Hidroserv, cat si UCM Resita. Din valoarea contractului semnat astazi, cca. 9.7 milioane de lei merg catre Hidroserv pentru realizarea lucrarilor si aprox. 14 milioane catre UCM Resita pentru echipamente. Aceste societati au avut in ultima perioada dificultati financiare. Ne bucuram ca putem lucra impreuna in beneficiul tuturor societatilor implicate. Asa cum am mai afirmat si cu alte ocazii, avem incredere in specialistii Hidroserv in ceea ce priveste calitatea lucrarilor si ne bazam pe seriozitatea celor de la UCM Resita, ca furnizori ai echipamentelor.” – a mai declarat Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.