Acasă Politic Vrancea nu primește de la Guvernul PSD niciun sfanț pentru investiții

Vrancea nu primește de la Guvernul PSD niciun sfanț pentru investiții

DISTRIBUIȚI

 147603 – 13092017 –  Rectificarea bugetară a Guvernului Tudose nu aduce nicio speranță de mai bine pentru Vrancea, județ care țipă după investiții și dezvoltare economică, care să ne aducă locuri de muncă și prosperitate. Cifrele sunt foarte clare: se taie de la domenii ca Dezvoltare și Transporturi și se acoperă goluri de la asistență socială! A avut oare PSD-ul o altă strategie până acum? Nu! Cum va explica baronul Marian Oprișan, care se bate cu pumnul în piept că e scump la vedere prin Vrancea pentru că ”muncește” de dimineața până noaptea la București, pentru ca în județ să fie numai lapte și miere, că iarăși nu se întâmplă nimic în economia județului, nu îmi pot imagina.

Însă, cifrele anunțate de Ministerul de Finanțe pentru această rectificare bugetară spun extrem de clar: zero lei la investiții! De la acest capitol au fost tăiate nu mai puțin de 10 miliarde lei, atenționează deputatul PNL Ion Ștefan.

”Pesediștii nici măcar nu au fost capabili să sincronizeze fondurile de la asistență socială și programe pentru școli pentru că acești bani să vină îndestulător, înainte de începerea anului școlar! Și pentru că tot vorbim de acest capitol, se pare că școala nu îi este deloc dragă baronului, pentru că și în acest an, Vrancea este pe un dezonorant loc la cele mai multe unități care și-au primit elevii cu toalete în curte, fără apă și prezentând un real pericol la incendii! Nu mai amintesc de lipsa manualelor, că se știe acest lucru! Nu îi interesează pe pesediști nici să ofere stimulente pentru reducerea abandonului școlar, pentru încurajarea participării la învățământul preșcolar ori pentru o masă caldă în școli! Îl întreb direct pe baron: nu a reușit să aducă bani nici măcar pentru începerea construcției de noi creșe la Focșani? Că el și ai lui au tot promis, mandate la rândul! Domeniul educației a fost prioritar pentru PSD numai când au instalat niște neprofesioniști în birourile de la Inspectoratul Școlar Județean, realitatea din județ nu mai este de mult timp cunoscută de mai marii pesediști, care se răzbună acum pe generațiile de copii! Rușine să vă fie, pesediștilor, pentru subdezvoltarea în care țineți județul!”, încheie Ion Ștefan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.