Acasă Social Aparare A fost semnat Memorandumul de înțelegere care va permite lansarea programului de...

A fost semnat Memorandumul de înțelegere care va permite lansarea programului de înzestrare a armatei cu sisteme Patriot

DISTRIBUIȚI

 148213 – 19102017 – Premierul Mihai Tudose a participat, la Palatul Victoria, la semnarea Memorandumului de înțelegere între Ministerul Economiei, prin Aerostar Bacău, și compania americană Raytheon International Defence System, privind colaborarea în domeniul echipamentelor și componentelor aferente sistemului integrat multilevel de apărare aeriană.  La ceremonia de semnare a documentului au fost prezenţi, de asemenea, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, ministrul Economiei, Gheorghe Șimon, consilierii de Stat Lucian Foca, Florin Vodiță, Felix Rache și Ramona Lohan, și ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm.

Documentul prevede transferul de tehnologie și asistența tehnică necesară pentru modernizarea și retehnologizarea echipamentelor existente, precum și asigurarea suportului tehnic specific pentru sistemele de rachetă Patriot.

Semnarea memorandumului permite astfel lansarea efectivă, în cursul acestui an, a procedurilor pentru achiziționarea primului sistem Patriot din dotarea Armatei României, în concordanță cu Planul de înzestrare pentru 2017 – 2026 și în contextul angajamentelor României ca stat partener în flancul estic al NATO şi partener strategic în relaţia cu SUA.

Reprezentanții celor două companii semnatare, Grigore Filip, președinte, director general S.C. Aerostar S.A., respectiv, William Schmieder, președinte Raytheon International Defence System, au evidențiat faptul că acesta este un prim pas al unei colaborări de durată, care include România în programele majore de achiziții în domeniul apărării. Vor fi create astfel oportunități pentru implementarea noilor tehnologii de vârf în domeniu, iar dezvoltarea celui mai avansat sistem antirachetă constituie nu doar o garanție de securitate pentru România, ci și îndeplinirea unor angajamente asumate de România ca stat partener în cadrul NATO

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.