Acasă Anchete Justitie A scăpat și Rovana

A scăpat și Rovana

DISTRIBUIȚI
fotoŞfacebook.com

 

fotoŞfacebook.com

148180 – 17102017 – Cererea DNA de începere a urmăririi penale a ministrului demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților, astfel că fostul ministru rămâne cu imunitate și nu poate fi urmărită penal. Luni, Comisia juridică a Camerei votase, la rândul ei, împotriva ridicării imunităţii lui Plumb.

Împotriva solicitării DNA au votat 183 de deputați, iar 99 pentru. Liviu Dragnea a anunțat că a votat împotriva ridicării imunității. Totodată, votul a fost secret, cu bile, și a fost deschis de premierul Mihai Tudose.

Înainte de vot, Rovana Plumb şi-a susţinut nevinovăţia în faţa colegilor săi deputaţi. Implicarea sa în dosarul Belina reprezintă un abuz, a mai spus ministrul demisionar al fondurilor europene. Rovana Plumb şi-a rugat colegii să voteze aşa cum le dictează conştiinţa.

După vot, într-o declarație făcută presei, Rovana Plumb a mulțumit colegilor că au apărat „principiile statului de drept”.

„Vreau să mulţumesc tuturor  colegelelor şi colegilor, deputaţi în Parlamentul României, pentru faptul că au apărat prin vot principiile fundamentale ale statului de drept şi mă refer la separaţia puterilor, înţelegând că oportunitatea unei hotărâri de guvern care are toate avizele de legalitate nu poate face obiectul unei anchete penale”, a spus ministrul demisionar al fondurilor europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.