Acasă Politic Accizele şi ”uraganul“ PSD

Accizele şi ”uraganul“ PSD

DISTRIBUIȚI

 147912 – 02102017 –     Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită Ministrului Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, să transmită în scris analiza instituţiei pe care o conduce privind impactul pe care supraaciza aplicată carburanţilor o va produce asupra preţurilor de consum, în special după lichidarea stocurilor de carburanţi neaccizate. La 1 octombrie, a intrat în vigoare a doua majorare a accizei la combustilibi, de 16 bani pe litru. În acest context, liderul pieţei distribuţiei de carburanţi în România a majorat preţurile atât la benzină, cât şi la motorină cu 5 bani pe litru în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Parlamentarul aminteşte că în programul de guvernare al PSD-ALDE se promite că operatorii economici din România se vor bucura de un deosebit respect din partea statului român. De asemenea, tot în același spirit de grijă pentru contribuabilul român, se precizează că, începând cu 2018, va fi corectată legislația privind calculul accizelor la un curs al euro care nu corespunde contextului economic actual.

”În realitate, românii au parte de o lipsă totală de respect din partea actualei puteri. Guvernul Tudose, în încercarea disperată de a susține promisiunile populiste ale liderilor Dragnea și Tăriceanu, modifică, de la o zi la alta, politica fiscală a țării. Cel mai recent exemplu de impredictibilitate este al accizei suplimentare la carburanți, eliminată în ianuarie 2017 și reintrodusă în septembrie 2017. Această măsură are deja ca rezultat creșterea prețului la carburanți, cu efectul bulgărelui de zăpadă asupra tuturor celorlalte prețuri. Chiar dacă aceste evoluții sunt evidente, premierul Tudose a declarat că «Uraganele au crescut prețul carburanților, nu acciza». Ca să nu mai vorbim de declarația domnului Tăriceanu, care arată desprinderea de realitate a actualei puteri”, punctează Dumitru Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.