Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov AJOFM Ilfov – vești bune pentru angajatori

AJOFM Ilfov – vești bune pentru angajatori

DISTRIBUIȚI

148223 – 19102017 – Corina Florentina Preda, purtatorul de cuvant al AJOFM Ilfov, reamintește că angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat suma de 900 lei pentru absolvenţii gimnaziului sau ai şcolilor de arte şi meserii, absolvenţii de liceu, învăţământ postliceal sau absolvenţii de învăţământ superior.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute mai sus pe o perioadă de 18 luni. Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diploma sau un certificat de studii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Angajatorii care încadrează absolvenţi sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 18 luni de la data încheierii contractului de munca individual.

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri in plata sau persoane in cautarea unui loc de munca inregistrate la agentia de somaj de care apartin cu domiciliul, în vârstă de peste 45 de ani, tineri NEET, persoane cu handicap sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată, suma de 900 de lei cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni de la data  incheierii contractului.

Angajatorii care încadrează in munca şomeri in plata sau persoane in cautarea unui loc de munca inregistrate la agentia de somaj de care apartin cu domiciliul si îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială sau a pensiei pentru limită de vârstă beneficiază lunar de 900 lei pe o perioada de maxim 5 ani de la angajare.

Pe langa facilitatile oferite de Legea nr.76/2002 se poate accesa Legea Uceniciei nr.279/2005, societatile pot incasa pentru fiecare ucenic o suma de 1.125 lei lunar pentru toata perioada uceniciei, cat si Legea stagiaturii nr. 335/2013 unde pentru fiecare stagiar se poate incasa 1350 lei lunar timp de sase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.