Acasă Anchete Interne Alţi imigranţi opriţi la graniţă

Alţi imigranţi opriţi la graniţă

231
DISTRIBUIȚI
Foto: Poliţia de Frontieră

– 148041 – 09102017 – Patru irakieni au fost descoperiți de poliţiştii de frontieră de la Moravița în timp ce încercau cu ajutorul unei călăuze sârbe să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pentru a ajunge în vestul Europei.

„În data de 8 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița (Timiș), au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup format din patru persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interior.  Ajunse pe teritoriul României, persoanele s-au ascuns într-un canal şi au aşteptat până când un autoturism, care venea dinspre localitatea Moraviţa, a venit şi i-a preluat. Imediat, poliţiştii de frontieră au oprit autoturismul, iar persoanele în cauză au fost duse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din trei bărbați şi un minor, toţi cetăţeni irakieni, având vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, iar şoferul autoturismului este cetăţeanul sârb, în vârstă de 31 de ani.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţenii irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul călăuzei sârbe.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.