Acasă Cultura/Media BOOKerini, la prima ediție

BOOKerini, la prima ediție

DISTRIBUIȚI

147911 – 02102017

Preț de trei zile, orașul citește, desenează, dezbate pe marginea subiectelor de interes din domeniul literaturii pentru copii

Cartea, povestea și copiii sunt personajele principale la prima ediție a Târgului de carte pentru copii BOOKerini, care va avea loc între 6 – 8 octombrie la Cărturești Verona. Alături de ei vor fi peste 30 de autori de carte îndrăgiți, ilustratori, graficieni, editori, invitați din afara țării, povestitori, muzicieni, operatori culturali și 12 edituri cu cele mai frumoase cărți, cele mai interesante lansări de carte, ateliere de creat povești, de ilustrații, de bandă desenată, expoziții interactive, lecturi publice, discuții cu specialiștii în domeniu.

Preț de trei zile, orașul citește, desenează, dezbate pe marginea subiectelor de interes din domeniul literaturii pentru copii: ce definește o carte frumoasă, cine și cum alege cărțile potrivite pentru copiii noștri, cum pot scriitorii și ilustratorii să vină în sprijinul profesorilor? Copiii își găsesc locul în toate aceste discuții și au ocazia să pună întrebări care pornesc din curiozitățile, dorințele și preferințele personale de citit. Întâlnirea dintre copii și autori este foarte importantă, așa că vor putea să-i asculte citind, să născocească împreună povești, să deseneze la ”Peretele cu povești” cu cei mai talentați ilustratori.

Și, pentru că micului cititor îi stă bine într-un cort cu o carte sau visând la cai verzi pe pereți, pardon, la povești desenate pe pereți și înconjurat de personajele preferate din cărți, organizatorii l-au invitat pe Somn la un ceai, pe Enescu într-o nouă aventură muzicală, pe viteazul gal Asterix, ba chiar și pe Neînfricatul Stea de Foc la un atelier de ilustrații. Nimeni nu se va mira dacă o va zări pe Pippi Șosețica alergând pe scări sau pe Harry Potter cântând la pian. Cu toții vor fi la BOOKerini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.