Acasă Cultura/Media “Crizantema de Argint” la Chişinău

“Crizantema de Argint” la Chişinău

DISTRIBUIȚI

147947 – 03102017Timp de trei zile, interpreţi de romanţe de pe ambele maluri ale Prutului participă la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului de Creație și Interpretare de Romanțe “Crizantema de Argint”. Festivalul începe în această seară, la ora 18,00, în Sala Mare a Filarmonicii “ Serghei Lunchevici” din Chişinău, cu un recital de romanţe. De asemenea, în cadrul secţiunii “creaţie” a concursului vor putea fi ascultate romanţe în premieră. În data de 4 octombrie 2017, începând cu ora 18,00 , tinerii interpreţi de romanţe îşi vor demonstra măiestria în faţa juriului. Gala Laureaţilor va avea loc în data de 5 octombrie. Acompaniamentul va fi asigurat pe întreg parcursul festivalului de Orchestra de muzică populară “Folclor” din Chişinău, dirijată de directorul artistic Petre Neamţu.

“Crizantema de Argint” de la Chişinău este replica  “Crizantemei de Aur” care are loc în România, la Târgovişte, judeţul Dâmboviţa.  Festivalul-Concurs de Romanțe “Crizantema de Argint” adună de la an la an tot mai mulţi interpreţi de romanţe.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova, Primăria Municipiului Chişinău şi  Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Intrarea la Festivalul de Creație și Interpretare de Romanțe “Crizantema de Argint” este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.