Acasă Centru Alba Cu ce se mai ocupă angajații din spitale

Cu ce se mai ocupă angajații din spitale

DISTRIBUIȚI

 148358 – 31102017 – La 26 octombrie, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus condamnarea Claudiei Bota la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare și supravegherea pentru 4 ani pentru comiterea infracțiunilor de folosire în mod direct de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, înșelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Hotărârea este definitivă.

Lucrătorii de poliție judiciară ai DGA Alba au efectuat numeroase acte procedurale în cauză, în baza mai multor ordonanțe de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. În fapt, s-a reținut că, în perioada martie 2015 – aprilie 2016, Claudia Bota, angajată în cadrul Spitalului Târnăveni – Serviciul Resurse Umane, județul Mureș, a indus în eroare, prin mijloace frauduloase, reprezentanții C.A.R. C.F.R. Cluj – Sucursala Teiuș cu ocazia perfectării a 12 contracte de credit în valoare totală de 355.000 lei. Bota a întocmit în fals cereri de credit în numele unor persoane fizice, fără acordul sau cunoștința acestora, depunând în acest sens adeverințe de salariu pe care le-a falsificat. Totodată aceasta a depus angajamente de plată din partea unor giranți, angajați ai Spitalului Municipiului Târnăveni, fără cunoștința acestora, însoțite de adeverințe de salariat falsificate. Adeverințele au fost completate prin folosirea datelor nedestinate publicității, obținute în cadrul atribuțiilor de serviciu.

În același dosar, a fost judecată și casiera C.A.R. C.F.R. Cluj – Sucursala Teiuș. Aceasta și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, predând sumele de bani acordate cu titlu de împrumut altei persoane decât titularilor de contract, respectiv inculpatei Bot. Față de aceasta, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la Judecătoria Aiud

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.