Acasă Sud-Est Constanta Exercițiu de combatere a migrației ilegale pe Marea Neagră

Exercițiu de combatere a migrației ilegale pe Marea Neagră

DISTRIBUIȚI

148022 – 06102017 – La 5 octombrie 2017, la Constanța, Garda de Coastă a participat la un exercițiu demonstrativ organizat, în cadrul cursului ”Challenges of securing maritime areas for the European Union”, de Colegiul Naţional de Afaceri Interne (CNAI) din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, sub egida Colegiului European de Securitate şi Apărare (ESDC)  de pe lângă Consiliul UE.

Exercițiul a avut ca scop creşterea nivelului de cooperare operativă între structurile Ministerului Afacerilor Interne, prin punerea în aplicare a procedurilor standard de operare pentru gestionarea unei situații de criză generate de un aflux de imigranți în zona litoralului Mării Negre.

De asemenea, în cadrul simulării s-a pus accent pe verificarea modului de integrare al capacităţii operaţionale al structurilor cu atribuții pe linia combaterii fenomenului migrației ilegale şi verificarea în teren a modului de cooperare şi sincronizare al activităţilor desfășurate potrivit competentelor.

Activitatea s-a desfăşurat sub forma unui exerciţiu de combatere a migrației ilegale pe Marea Neagră, care a constat în identificarea unei nave cu migranți care se îndrepta dinspre coastele Turciei spre țărmul românesc, intervenția operativă pentru salvarea persoanelor aflate în pericol, identificarea traficanților și derularea operațiunilor de debarcare, acordare de îngrijiri medicale, identificare și amprentare.

La activitate au participat reprezentanţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Direcţia Generală Management Operaţional, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General de Aviație al MAI, Colegiului Naţional de Afaceri Interne, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale și participanți români și străini la curs.

În cadrul exercițiului, Poliţia de Frontieră Română a participat cu 3 mijloace de mobilitate navală  aflate în dotarea Gărzii de Coastă – o navă maritimă de intervenţie proiect Shaldag  MK 4, o navă maritimă de remorcaj şi salvare proiect SRS 405 şi o ambarcaţiune din clasa 4 din dotarea G.N. Constanţa.

Pe întreaga perioadă a derulării exerciţiului, activitatea a fost coordonată de Centrul Operaţional S.C.O.M.A.R. (Sistemul Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra), aflat la sediul Gărzii de Coastă, informează Poliția de Frontieră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.