Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Garda de Mediu și Jandarmeria Ilfov veghează la curățenia județului

Garda de Mediu și Jandarmeria Ilfov veghează la curățenia județului

DISTRIBUIȚI

 147982 – 05102017 –  La Cornetu, Clinceni și Vidra ar fi mai bine în această privință, în ultima perioadă

Din luna februarie 2017, Garda de Mediu Ilfov și Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov au desfășurat o serie de acțiuni comune cu scopul stopării fenomenelor de abandonare a deșeurilor în locuri nepermise, pe drumuri sau pe alte terenuri neîmprejmuite și eliminarea fenomenului ilegal de descărcare a apelor uzate vidanjate de către vidanje neautorizate ce acționează în zone preponderent rezidențiale și care afectează cursurile de apă, pânza freatică, confortul olfactiv.

Potrivit Jandarmeriei Ilfov, au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale, însumând 900.000 de lei, atât persoanelor fizice, cât și agenților economici.

Cu ocazia ultimelor acțiuni de acest gen din data de 28 septembrie a.c. în localitățile Cornetu, Clinceni și Vidra, s-a constatat faptul că acțiunile precedente au fost bine-venite, observându-se o îmbunătățire a atitudinii persoanelor fizice si a celor juridice, o constientizare a consecintelor care ar putea rezulta în urma săvârsirii unor astfel de fapte, fiind constatate un număr semnificativ mai mic de nereguli, fapte, abateri de la regimul deșeurilor și regimul apelor uzate, a mediului inconjurător în general  și aplicate implicit un număr mai redus de amenzi.

”Este nevoie de mai multă atenţie şi de mai multă responsabilitate din partea fiecărui cetăţean pentru a trăi într-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apă curată şi pentru a putea folosi condiţiile de viaţă pe care ni le oferă natura. Însă, se pare că oamenii tratează cu neglijenţă acest aspect important al vieţii lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare şi distrugere a mediului şi implicit la distrugerea sănătăţii fiecăruia dintre noi şi a celor din jur.  În acest sens, Garda de Mediu Ilfov și Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov vor continua controalele, monitorizând constant și cu mare atenție întreg teritoriul administrativ al județului”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.