Acasă Anchete Interne Încă 18.500 pachete cu țigări de contrabandă confiscate

Încă 18.500 pachete cu țigări de contrabandă confiscate

DISTRIBUIȚI

 147964 – 04102017 – Polițiștii de frontieră maramureșeni au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, 18.498 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 216.300 lei. În urma acțiunilor, doi cetățeni, un ucrainean și un român sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La 3 octombrie a.c., în jurul orei 22.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, județul Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, pe direcția localității Sighetu Marmației, mai multe persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase. În momentul în care lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea acestora, persoanele în cauză au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite, fugind spre malul râului Tisa.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea a doi bărbați, ceilalți sărind în apa râului Tisa si întorcându-se înot, pe teritoriul ucrainean. Imediat, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment în vederea cercetării în comun a cazului. Cei doi sunt un ucrainean și un român. La fața locului au fost descoperite 15 colete ce conțineau țigări de proveniență ucraineană. În continuare, s-a luat măsura conducerii celor doi bărbați împreună cu țigările la sediul poliției de frontieră, pentru cercetări. În urma inventarierii celor 15 colete, a rezultat cantitatea de 11.998 pachete țigări, marca Marble, în valoare de 140.300 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au descoperit, în zona de responsabilitate, abandonate într-o construcție izolata, 13 colete voluminoase ce conțineau țigări provenite din contrabandă. Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultata cantitatea de 6.500 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 76.000 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la raspundere a acestora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.