Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Jandarmeria și Poliția Ilfov au vegheat la plecarea a 6.000 de pelerini...

Jandarmeria și Poliția Ilfov au vegheat la plecarea a 6.000 de pelerini din Voluntari către Iași

353
DISTRIBUIȚI

 148062 – 10102017 – Așa cum se întâmplă de mai mulți ani încoace, Primăria Voluntari face eforturi financiare susținute pentru a trimite credincioși în pelerinaj, la Iași, cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva. Aproximativ 6.000 de credincioşi, îmbarcaţi în 103 de autocare, au plecat luni seara și au ajuns la Iași pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, autocarele cu pelerini au plecat din Voluntari luni seară începând cu orele 22.00. Ca de obicei, lumea s-a înghesuit pentru a ajunge la autocare, dar jandarmii ilfoveni au reușit să facă față și să liniștească spiritele.

La Catedrala din Voluntari, jandarmii ilfoveni au asigurat ordinea și liniștea publică, împreună cu efective ale Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și ale Poliției Locale Voluntari. Nu au existat incidente la acest eveniment, forțele de ordine reușind să adopte cele mai bune măsuri în asigurarea ordinii, și evitarea îmbulzelilor persoanelor, în urma cărora s-ar fi putut produce, susțin reprezentanții Jandarmeriei Ilfov.

De asemenea, CFR Călători a anunţat că în zilele de 11,12 şi 13 octombrie va fi introdus un tren suplimentar pe ruta Bucureşti – Iaşi, care va pleca din Gara de Nord la orele 22.00. Totodată, va fi suplimentat numărul de vagoane la trenurile care fac legătura între Iaşi şi Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Galaţi.

Peste 150.000 de credincioşi sunt aşteptaţi în această săptămână la Iaşi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, racla fiind scoasă marţi dimineaţă din Catedrala Mitropolitană, în cadrul unei procesiuni religioase. Anul acesta, pelerinii care vor veni la Iaşi să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva se vor putea închina şi la moaştele Sfintei Întâi Muceniţe şi Întocmai cu Apostolii Tecla, aduse de la Mănăstirea Neamţ.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.