Acasă Politic Mai atenţi la alimentaţie

Mai atenţi la alimentaţie

DISTRIBUIȚI

 148173 – 17102017 – Deputatul PSD Maricela Cobuz a susținut marți, 17 octombrie, de la tribuna Camerei Deputaților, o declarație politică pe tema importanței Zilei mondiale a alimentației. “Ieri, 150 de state din întreaga lume au sărbătorit ”Ziua mondială a alimentației”, sărbătoare inițiată de către ONU încă din anul 1979, scopul fiind cel de a crește gradul de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația și consolidarea solidarității în lupta împotriva foametei, a malnutriției și a sărăciei. În România, Camera Deputaților a decis adoptarea proiectului de lege privind instituirea zilei de 16 octombrie — Ziua națională a alimentației și a combaterii risipei alimentare. Tema din acest an o reprezintă schimbarea în viitorul migrației și investirea în securitatea alimentației și dezvoltarea rurală, temă propusă de către Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură pentru cele 150 de țări”, a arătat deputatul social-democrat.

Deputatul Maricela Cobuz a declarat că INS a publicat care sunt cele mai des consumate alimente, astfel carnea şi preparatele de carne, ouăle şi produsele din lapte, pâinea şi zahărul par a fi cele mai consumate alimente în România, iar la polul opus se află peştele, leguminoasele, fructele oleaginoase şi sucurile naturale.

“Guvernul PSD+ALDE și-a asumat deja o parte din recomandările ONU din acest an, prin Programul de Guvernare. Politicile agricole și de dezvoltare rurală asigură stimulente pentru ca sectorul agricol să devină un motor de creștere economică și o sursă de locuri de muncă pentru populația din mediul rural. Pe lângă acestea, Executivul a adoptat Programul pentru școli prin care preșcolarii și elevii din învățământul primar și gimnazial vor primi, în anul școlar 2017-2018, fructe și legume proaspete, produse lactate și produse de panificație. În sprijinul alimentației sănătoase a venit și Ministerul Sănătății prin publicarea Ghidului pentru alimentaţia sănătoasă, ajutând populația în a se hrăni sănătos”, a subliniat deputatul PSD.

Deputatul Maricela Cobuz consideră că trebuie să propunem și să adoptăm politici naționale de susținere și de dezvoltare a agriculturii care să contribuie la creșterea economică a Românei, la stimularea exportului dar și la asigurarea alimentației sănătoase pentru populație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.