Acasă Social Aparare Ministrul Fifor s-a întâlnit cu membri ai comunităţii românești din Cracovia

Ministrul Fifor s-a întâlnit cu membri ai comunităţii românești din Cracovia

DISTRIBUIȚI

 148248 – 19102017 –   Aflat în vizită în Polonia, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a avut, la Cracovia, o întâlnire cu membri ai comunităţii românești și cu studenți polonezi care studiază limba română la Universitatea Jagiellonă. ”Ceea ce ne leagă pe noi, românii, de Polonia este o veche relaţie de prietenie şi o foarte bună cooperare pe care am cultivat-o atent în toţi aceşti ani, în cadrul Parteneriatului Strategic. România şi Polonia sunt două state aliate care pot juca împreună un rol foarte important în asigurarea securităţii şi stabilităţii flancului estic al NATO şi întregului spaţiu euroatlantic”, a precizat ministrul Fifor în cadrul întâlnirii care a avut loc la sediul Bibliotecii Voiedodale din Cracovia.

În context, ministrul a apreciat că este momentul ca aceste două state să coopereze și mai intens, inclusiv pe dimensiunea apărării. “Atunci când vorbim despre dezvoltarea parteneriatului strategic, comunitatea românească este, pentru mine personal, un adevărat reper. Dumneavoastră contribuiţi, fără doar şi poate, la promovarea ţării noastre şi la consolidarea relaţiilor dintre România şi Polonia”, a apreciat Mihai Fifor.

Ministrul a făcut cunoscut că a ținut în mod special să aibă o întâlnire cu membrii comunității românești cu ocazia vizitei la Cracovia şi că va continua să facă acest lucru ori de cate ori va avea ocazia, în deplasările pe care le va face în afara graniţelor țării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.