Acasă Social Aparare Mircea Duşa, la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud – Est

Mircea Duşa, la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud – Est

DISTRIBUIȚI

148067 – 10102017 – Secretarul de stat Mircea Duşa participă, în zilele de 10 și 11 octombrie, în Georgia, la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est (South Eastern Europe Defence Ministerial – SEDM).

Agenda reuniunii cuprinde discuții privind intensificarea cooperării  politico-militare între statele membre ale procesului SEDM, în scopul consolidării stabilității şi securității în Europa de Sud-Est.

De asemenea, dezbaterile vizează evoluţiile mediului de securitate din regiune, prilej pentru  România de a reconfirma angajamentul faţă de proiectele derulate în cadrul iniţiativei, precum şi de a susţine propunerile de consolidare a SEDM, ca principal format de cooperare în Europa de Sud-Est.

Anual, la nivelul SEDM au loc întâlniri cu caracter decizional ale miniştrilor apărării, precum şi sesiuni dedicate consultării militare cu locţiitorii şefilor de state majore generale.

În marja reuniunii, secretarul de stat Mircea Duşa va avea o întâlnire bilaterală cu prim-locţiitorul ministrului apărării din Georgia, Lela Chikovani.

Pe lângă Georgia, în calitate de țară organizatoare, la acest eveniment sunt reprezentate Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Italia, Macedonia, Muntenegru, România, Slovenia, Serbia, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ucraina și Moldova – țară cu statut de observator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.