Acasă Politic Nu râdeţi de ouăle lui Vosganian!

Nu râdeţi de ouăle lui Vosganian!

DISTRIBUIȚI
foto:ziarmm.ro
foto:ziarmm.ro

 148081 – 11102017 – ”În drumul său de la coteţ la tigaie, oul nu aduce bani şi nu produce impozite”, declara, zilele trecute, deputatul ALDE Varujan Vosganian. Dincolo de umorul stârnit, de reacţiile pline de ironie şi sarcasm din mass-media şi reţelele de socializare, afirmaţia lui Vosganian trebuie privită cu mare atenţie, ea fiind un mesaj indirect transmis de coaliţia puterii, crede deputatul PMP Adrian Todoran. Acesta trage un semnal de alarmă în privinţa intenţiei actualei guvernări, care ar putea distruge definitiv agricultura tradiţională din România.

”Îl cunosc pe deputatul Vosganian, fiind colegi în Comisia de Buget-Finanţe. Cine crede că declaraţiile sale, privind faptul că agricultura tradiţională nu produce impozite, sunt simple aiureli menite a stârni râsul, se înşală. Vosganian nu este un imbecil, ajuns întâmplător în Parlament. A fost ministru al Economiei în perioada în care România a avut cea mai mare creştere economic, a spus Todoran.

”Îngrijorător nu este faptul că un deputat a luat-o razna, arătând că de aceea economia ţării nu merge bine, pentru că ouăle din gospodării, magiunul de prune de casă, pulovărele din lână de oaie de la stână nu produc impozite, ci perspectiva pe care partidul aflat acum la guvernare, o are pentru viitor. Varujan a afirmat că e grav pentru economie faptul că producţia din gospodăriile populaţiei ajunge la peste 20% din produsul intern brut, fără să aducă niciun impozit la stat. Iată marea problemă a Guvernului. Consumăm prea mult din grădină şi nu trecem pe la supermarket. E clar, în acest moment, că Guvernul PSD-ALDE caută cu disperare soluţii să aducă mai mulţi bani la buget. Este incredibil să constatăm că s-au gândit la modalităţi de a impozita agricultura tradiţională. Este o ruşine pe care nu o putem tolera. Pe lângă traiul greu pe care foarte mulţi români îl au, unul menţinut adesea de consumul produselor tradiţionale, coaliţia puterii se gândeşte cum să le mai pună o povară în cârcă. Orice încercare de a încasa bani la buget de pe urma agriculturii tradiţionale este o lovitură pentru toţi românii, pentru produsele naturale şi sănătoase. Să nu uităm de casele de marcat, pe care un alt guvern PSD a încercat să le impună în pieţele cu produse tradiţionale. Să se simtă bine că statul controlează cei doi lei pe care mătuşa de la ţară îi ia pentru o legătură de pătrunjel. Aşa că mă aştept să văd, cât de curând, o nouă invenţie fiscală la adresa agricultorilor”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.