Acasă Sud-Est Constanta Peste 730.000 pachete de țigări contrafăcute, depistate în Portul Constanţa Sud Agigea

Peste 730.000 pachete de țigări contrafăcute, depistate în Portul Constanţa Sud Agigea

DISTRIBUIȚI

 148247 – 19102017 –   Polițiștii de frontiera din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud și lucrători din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Constanța, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din Turcia, peste 730.000 pachete de țigări, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 7.300.000 lei, dacă ar fi fost comercializate la valoarea de piața.

În data de 19 octombrie 2017, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului C.M.I.I.T. al Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud și lucrători din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Constanța, au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit pe ruta R. Moldova-Turcia-România, care avea ca destinație o societate comercială cu sediul în Limasol (Cipru).

În urma controlului au fost descoperite 733.000 pachete țigări, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Țigările, în valoare de aproximativ 7.330.000 lei dacă ar fi fost comercializate la valoarea de piața, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.