Acasă Politic PNL acuză că viața românilor nu este o prioritate pentru guvernul actual

PNL acuză că viața românilor nu este o prioritate pentru guvernul actual

DISTRIBUIȚI

 147993 – 05102017 –  Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită ministrului Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog, prin intermediul unei întrebări adresate oficial, să prezinte situaţia gradului de uzură a parcului de ambulanţe la nivelul național. Întrucât angajații serviciilor de ambulanță au semnalat, de nenumărate ori, riscul utilizării ambulanțelor degradate, parlamentarul ieșean a cerut ministrului să precizeze câte ambulanţe noi vor fi alocate judeţului Iaşi şi când vor ajunge la unități.

În programul de guvernare al coaliției PSD-ALDE, strategia pentru domeniul sănătății a fost construită în jurul cetățeanului și al sistemului medical. Printre investițiile, acțiunile și promisiunile făcute se numără și cele privind dotarea unităților specializate cu ambulanțe moderne, pentru siguranța pacienților. De asemenea, se promite câte o ambulanță în fiecare comună!

”În realitate, după aproape un an de guvernare, angajații serviciului de ambulanţă atrag atenția că sistemul de urgență este în pericol să nu mai funcționeze, din cauza gradului mare de uzură și degradare a parcului auto, a diminuării permanente a veniturilor lunare alocate din buget. Numai în Iași, conform reprezentanților Serviciului de Ambulanţă, aproximativ 80% dintre mașini ar trebui casate, în condițiile în care ambulanţele au fost achiziţionate în 2002 și unele au parcurs chiar peste un milion de kilometri. În plus, în județul Iași, a mai fost închisă și substația SMURD Podu Iloaiei”, atrage atenţia parlamentarul ieşean.

Ca urmare, Dumitru Oprea i-a solicitat ministrului Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog, să prezinte situaţia parcului auto de la nivelul serviciilor de urgență și calendarul înlocuirii ambulanțelor vechi, mai ales la nivelul județului Iași. De asemenea, ministrul trebuie să ofere informații privind posibilitatea redeschiderii staţiei SMURD Podu Iloaiei, din judeţul Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.