Acasă Politic PSD salută decizia conducerii Camerei Deputaţilor de a aproba mărirea dimensiunii drapelului...

PSD salută decizia conducerii Camerei Deputaţilor de a aproba mărirea dimensiunii drapelului naţional arborat la Palatul Parlamentului

DISTRIBUIȚI

 147962 – 04102017 – Deputatul PSD Radu Băbuș salută decizia Biroului Permanent al Camerei Deputaților de a se arbora drapelul național cu dimensiunea de 64 de metri în faţa Palatului Parlamentului, concomitent cu amplasarea şi altora, de dimensiuni mai mici, pe alte laturi ale clădirii. Aceste steaguri, aflate în dotarea Camerei, au fost utilizate, cu precădere, cu ocazia evenimentelor festive.

”Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat recent un memorandum intern pentru arborarea drapelului naţional. Salut această decizie şi consider că iniţiativa ar trebui urmată şi de către alte instituţii ale statului, centrale şi locale, deoarece, deşi există reglementări legale în vigoare cu privire la arborarea însemnelor naţionale, fie acestea lipsesc cu desăvârşire, fie se găsesc într-o stare avansată de degradare. Ţinând cont de faptul că în perioada următoare, atât în 2018, cât şi în 2019, România va avea de marcat evenimente semnificative, respectiv Centenarul Marii Uniri şi preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, şi nu numai, este absolut necesar ca fiecare instituţie din ţară să participe la susţinerea acestora prin arborarea drapelului naţional. Tratarea cu indiferenţă a însemnelor naţionale, simboluri ale istoriei poporului nostru, poate fi considerată până la urmă drept rea-voinţă şi o ofensă adusă legilor şi statului român”, declară Babuș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.