Acasă Social Aparare Recompense financiare tuturor militarilor români care participă la Jocurile Invictus

Recompense financiare tuturor militarilor români care participă la Jocurile Invictus

DISTRIBUIȚI

 148003 – 06102017 – Toți militarii români răniți în teatrele de operații care participă la Jocurile Invictus vor beneficia de o recompensă financiară de 5.000 de lei, potrivit unei hotărâri adoptate de govern. Totodată, militarii răniți în teatrele de operații care obțin premii în cadrul competiției menționate vor fi recompensați cu următoarele sume:

Pentru locul I – 20.000 de lei

Pentru locul II – 15.000 de lei

Pentru locul III – 12.000 de lei

Pentru locul IV – 9.000 de lei

Pentru locul V – 7.000 de lei.

Hotărârea de guvern completează Normele financiare pentru activitate sportivă, aprobate prin HG nr. 1447/2007, la propunerea coinițiatorilor proiectului, respectiv Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Tineretului şi Sportului. Sensul măsurii este, în primul rând, de a stimula recuperarea fizică şi psihică a acestei categorii de militari, dar și de a fructifica oportunitatea de promovare şi reprezentare a Armatei României la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, având în vedere anvergura şi vizibilitatea internațională a Jocurilor Invictus.

Jocurile Invictus (”Invictus Games”) au fost lansate în anul 2014, la Londra, sub patronajul  prinţului  Henry de Wales al Marii Britanii, bucurându-se de participarea a 400 de competitori din 13 ţări. La baza organizării acestei competiții a stat dezideratul de a se încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea militarilor din țările NATO, răniţi în teatrele de operaţii.

În cadrul Jocurilor Invictus se organizează mai multe competiţii sportive adaptate pentru persoane cu nevoi speciale. Întrucât mişcarea sportivă a pătruns repede şi în rândul militarilor români, Ministerul Apărării Naţionale a înfiinţat o secţie dedicată acestora, în cadrul Clubului Sportiv al Armatei – Steaua.

La ultima ediţie a Jocurilor Invictus, desfăşurată în luna septembrie, în Canada, sportivii militari răniţi au obţinut o medalie de aur, una de argint şi două de bronz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.